NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

1% segítség

1% SEGÍTSÉG

1%-os adószámunk: 18211236-1-43

Rajtad múlik, hogy hány embernek tudunk segítőkutyát biztosítani.

Támogasd adód 1%-ával a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet!

Adószámunk: 18211236-1-43

Az önálló és boldog élet esélyét és lehetőségét adjuk meg sérült embereknek az általunk képzett segítőkutyákkal. Egyesületünk nagy energiákat fektet speciális igényű emberek számára kiképzett terápiás kutyák képzésébe és vizsgáztatásába is.

Munkánk többrétű segítséget jelent:

 • sérülteknek hűséges segítséget nyújtunk – mozgássérült-, hallássérült-, személyi segítő, terápiás segítőkutyákat képezünk,
 • kutyáinknak valódi hívatást adunk
 • társadalomnak szemléletformáló programokat végzünk – iskolai, óvodai érzékenyítő tréningeket, segítőkutya bemutatókat tartunk

Hogyan rendelkezhetsz?

 • Ha az Ügyfélkapun keresztül intézed a bevallást, akkor az Ügyfélkapu bal menüjéből az eSZJA Portálra jutva, a jobb oldali dobozra kattintva könnyedén kitöltheted az 1% nyilatkozatot, és online véglegesítheted is.
 • Ha nyomtatott bevallást készítesz, akkor annak részeként is rendelkezhetsz!
 • Illetve függetlenül az adóbevallástól, a külön rendelkező nyilatkozatot is elküldheted a NAV-nak postai úton. Arra figyelj, hogy a lezárt boríték előlapján szerepeljen az adóazonosító jeled, a hátoldalon, a ragasztáson keresztbe pedig írd alá!
 • Habár a munkáltatói adóbevallás megszűnt, de munkáltatód összegyűjtheti az 1%-os nyilatkozatokat. Ekkor ugyanúgy arra figyelj, hogy a lezárt boríték előlapján szerepeljen az adóazonosító jeled, a hátoldalon, a ragasztáson keresztbe pedig írd alá!

Az 1%-os rendelkező nyilatkozat leadásának határideje egységesen 2019. május 20.!

A NAV oldalán is elolvashatod a tájékoztatót: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet

 

Miért érdemes a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet támogatnod adód 1%-ávall?

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet (NEO MSKKE) egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdákból álló, nagy álmokkal teli kis baráti társaság alapította 2011-ben. Mi magunk is meglepődtünk, amikor rövid idő alatt több sorstársunk és mások érdeklődését is felkeltette tevékenységünk: immár 50 önkéntes segíti aktívan az Egyesület működését. Azóta 41 kutyát képeztünk ki és vizsgáztattunk le, 193 bemutatót és 116 érzékenyítő foglalkozást tartottunk.

Mire használjuk fel a felajánlást?

 • Egy segítőkutya kiképzése átlagosan 1,5-2 évig tart, ezalatt átlagosan 300 órányi speciális képzést, és 700 napnyi gondos nevelőszülői ellátást kap.
 • A hosszas munkával képzett kutyáink számára speciális, különleges minőségű tápot, kullancs és egyéb külső élősködők elleni szereket, gyógyszereket vásárolunk.
 • Gondoskodunk arról, hogy gyerekek, betegek, emberek közé járó négylábú társaink mindig egészségesek, tiszták, ápoltak legyenek, a segítőkutyákra vonatkozó egészségügyi szabályoknak teljesen megfeleljenek.
 • Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a környékünkön élők ismerhessék meg, milyen fogyatékossággal élni, hanem a kisebb falvakba, távolabbi iskolákba is elvigyük az élményt: ez nem kevés anyagi áldozattal jár, amire olykor sikeresen pályázunk, de a pályázati keretek kötöttsége miatt felmerülnek egyéb, nem elszámolható költségeink is.

 

Ha kérdésed van tevékenységünkkel vagy az 1% felajánlással kapcsolatban, keress minket bátran az info@segitokutya.net e-mail címen!

Letölthető dokumentumok:
1%-os kampány anyagok