NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

1% segítség

1% SEGÍTSÉG

1%-os adószámunk: 18211236-1-42

A TE segítséged, az Ő segítője!

Támogasd adód 1%-ával a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet!

A felajánláshoz ezekre az adatokra lesz szükséged:

 • Név: NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület
 • Adószám: 18211236-1-42

 

Elektronikus e-bevallás esetén:

1.Lépj be az e-SZJA oldalra itt.
2.Kattints az 1+1%-os nyilatkozat résznél a NYILATKOZOM gombra
3. A Rendelkező nyilatkozat oldalon keresd “A civil kedvezményezett adószáma” mezőt és írd be egyesületünk adószámát: 18211236-1-42
4.ELLENŐRZÉS gomb segítségével az adatok helyességét nézd át!
5.MENTÉS
6.TOVÁBB A BEADÁSHOZ gombbal véglegesíted a felajánlásod!

 

Papír alapú adóbevallás esetén:

 1. Töltsd le a nyilatkozatot itt
 2. Töltsd ki az adataiddal
 3. Írd alá a borítékot keresztben (ellátva az adóazonosító jeleddel is).
 4. Május 22-ig postázd el a NAV-nak

Postázási cím:
Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV)
1373 Budapest, Pf. 561.

FONTOS! Ha már beadtad az adóbevallásodat, de nem rendelkeztél az adód 1%-ról, akkor se késtél le a lehetőségről! Az adóbevallás időben nem függ össze a 1 százalékos rendelkezéssel. 2023. május 22-éig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz az 1 százalékról elektronikus formában vagy papír alapon.

A NAV oldalán is elolvashatod a tájékoztatót: https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja

Miért érdemes a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet támogatnod adód 1%-ával?

Munkánk többrétű segítséget jelent:

 • fogyatékos embereknek hűséges segítséget nyújtunk – mozgássérült-, hallássérült-, személyi segítő, rohamjelző, terápiás kutyákat képezünk,
 • kutyáinknak valódi hívatást adunk
 • társadalomnak szemléletformáló programokat végzünk – iskolai, óvodai attitűdformáló tréningeket, segítőkutya-bemutatókat tartunk

 

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet (NEO MSKKE) egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdákból álló, nagy álmokkal teli kis baráti társaság alapította 2011-ben. Mi magunk is meglepődtünk, amikor rövid idő alatt több sorstársunk és mások érdeklődését is felkeltette tevékenységünk: immár 50 önkéntes segíti aktívan az Egyesület működését. Azóta 41 kutyát képeztünk ki és vizsgáztattunk le, 193 bemutatót és 116 szemléletformáló foglalkozást tartottunk.

Mire használjuk fel a felajánlást?

 • Egy segítőkutya kiképzése átlagosan 1,5-2 évig tart, ezalatt átlagosan 300 órányi speciális képzést, és 700 napnyi gondos nevelőszülői ellátást kap.
 • A hosszas munkával képzett kutyáink számára speciális, különleges minőségű tápot, kullancs és egyéb külső élősködők elleni szereket, gyógyszereket vásárolunk.
 • Gondoskodunk arról, hogy gyerekek, emberek közé járó négylábú társaink mindig egészségesek, tiszták, ápoltak legyenek, a segítőkutyákra vonatkozó egészségügyi szabályoknak teljesen megfeleljenek.
 • Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a környékünkön élők ismerhessék a fogyatékos személyek mindennapjait, hanem a kisebb falvakba, távolabbi iskolákba is elvigyük az élményt: ez nem kevés anyagi áldozattal jár, amire olykor sikeresen pályázunk, de a pályázati keretek kötöttsége miatt felmerülnek egyéb, nem elszámolható költségeink is.

 

Ha kérdésed van tevékenységünkkel vagy az 1% felajánlással kapcsolatban, keress minket bátran az info@segitokutya.net e-mail címen!