NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Horváth-Tóth Boglárka

önkéntes (14.)

Pici korom óta meghatározó szerepet töltenek be az állatok az életemben. Nagypapám több mint hatvan évig kutyatenyésztéssel foglalkozott, s emellett az egész családom vallja Konrad Lorenz elképzelését, miszerint: „Kutya nélkül lehet élni, de minek…”. Így nyugodtan kijelenthetem, hogy szinte a kutyaházban nőttem fel, s megtanultam értékelni és becsülni azokat a tulajdonságokat és jellemvonásokat, amiket négylábú barátaink egytől-egyig magukban hordoznak : őszinteség, tisztelet és a feltétel nélküli szeretet.

Próbálom viszonozni ezeket az értékeket a közös munka során, illetve hiszek abban, hogy a pozitív megerősítés, a hit és a bizalom csodákra képes az állatokkal való kommunikációban.

Az a rengeteg tudás és szeretet alapú gondolkodásmód, illetve értékrend – amit a kutyáktól sajátítottam el – , késztetett arra, hogy én is tovább adjam másoknak. Ennek köszönhetően egy alternatív fejlesztési módszertanba kezdtünk, ahol üzleti tréningeken és képzéseken vállalnak részt kutyáink. Duncan szerepe merőben meghatározza az emberek hangulatát és hozzáállását a fejlődéshez. Multinacionális cégek felső vezetői fogadják őszintén visszajelzéseit reakciói által. Duncan képes megmutatni a vele való együttműködés során, hogy az adott embernek milyen készségei szorulnak fejlesztésre, illetve milyen képességekre alapozhatja működését. Egyszóval egy igaz tükörként képes működni, ami ember-ember relációban szinte lehetetlen.

Bízom benne, hogy jelenleg egyedülálló módszertanunkat még több emberrel lesz lehetőségünk megismertetni, s még több ember indulhat el a fejlődés útján kutyáink által! (A módszertanról bővebben: www.klicker.hu)