NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Szekszer Barbara

önkéntes

Először 2001-ben olvastam egy kutyás magazinban a segítő kutyákról.

Megkerestem a cikkben található szervezetet, hogy akkor 4 éves vadászmunka-vizsgás cocker spánielemmel megismerkedjünk ezzel a csodálatos feladattal. Sajnos akkor csak egy találkozás lett belőle, mivel a gólya bekopogott, hogy hamarosan bővül a család, majd főiskolai tanulmányaim , kisgyermek nevelése, multinacionális munka mellett nem tudtam álmaimat megvalósítani.

2014-ben újra felvetődött a gondolat, hogy ismét megpróbáljam a terápiás kutya képzést, de már „alapképzett” Napsugár nevű drótszőrű magyar vizsla szukámmal.

E-mailen megkeressem a segítőkutyás egyesületeket, s 2015-év elején NEO-tól kaptam lehetőséget, hogy megismerhessem a munkájukat, az önkéntes tagokat, egyáltalán mit is jelent a segítő kutyázás, a terápiás munka.

Azóta „nagy utat jártunk be” Napsugár nevű kutyámmal felvételt nyertünk az önkéntes és a tanuló csapatba is. Hála szuper kiképzőimnek, és Napsi kutyámnak, 2016. decemberében sikeres terápiás záróvizsgát tettünk.

Majdnem 2 év alatt nemcsak a terápiás munkát ismerhettem meg, sokat tanultam kutyákról, kiképzésről, emberségről, s azóta teljesen más személettel látom a világot. Egyesületben önkéntes kollégákkal való munka teljesen átformálta a látásmódomat, velük töltött idő pozitív feltöltődést jelent számomra.