NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Kovács Adrienn

EGYESÜLETI TAG
önkéntes
GAZDASÁGI ÜGYINTÉZŐ

Kovács Adrienn vagyok. Litéren (Veszprém megyében, a Balatontól 5 km-re) élek 17 éves, gimnazista lányommal. Egy nagy dunántúli lapkiadó társaságnál dolgozom teljes munkaidőben, mint online szerkesztő. 2003-ban egy autóbaleset következtében bénultam le és kerekesszékhez kötött súlyos mozgáskorlátozott lettem.
Pár évvel ezelőtt a rehabilitációs intézetben találkoztam először mozgássérült-segítő kutyával és már akkor lenyűgözött, hogy a speciálisan kiképzett kutya milyen nagy fizikai és lelki segítséget tud nyújtani gazdájának. Ezt követően az interneten kezdtem kutatni kiképző szervezetek után és ekkor vettem fel a kapcsolatot a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel.
Tavaly ősszel kaptam az örömhírt és találkoztam első alkalommal az akkor 5 hónapos mozgássérült-segítő kutya tanulóval Hectorral, és lettem egy négylábú segítő társ leendő boldog Gazdája. A távolság ellenére is igyekszünk rendszeresen találkozni, a képzéseken részt venni, hogy a közös munka során én is felelősségteljes gazdivá/társsá tudjak majd fejlődni és utána hosszú ideig erősíthessük egymást Hectorral.