NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

KÉRDŐÍV -segítőkutyák szerepe járvány idején

Fontos számunkra, hogy Magyarországon elismertebb legyen a segítőkutyák munkája olyan rendkívüli élethelyzetekben is, mint a koronavírus-járvány, ezért felmérést indítunk. Vizsgázott segítőkutya-gazdák segítségét kérjük az alábbi kérdőív kitöltésében. Ha nincs vizsgázott négylábú segítőtársatok, egy megosztás is nagy segítség lenne, hogy a kérdőív minél szélesebb körben eljuthasson az érintettekhez. Köszönjük! 🙂🐾🦮

Itt található a kérdőív: https://forms.gle/1WyRMzTHxAKdtR6s7

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Sorstársunk, kedves Segítőkutya-gazda! Kedves Hozzátartozók!
Az elmúlt év nagyrészében – a nyári enyhülést leszámítva – a koronavírus-járvány határozta meg a mindennapjainkat. Mi magunk is érintett, fogyatékossággal élő segítőkutya-gazdák vagyunk és a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületnél dolgozunk önkéntesként, így rendszeresen tapasztaljuk a segítőkutyák pozitív hatásait. Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére, hogy a járvány alatt – az azt megelőző időszakhoz képest – megváltozott-e a segítőkutyája szerepe életükben, és ha igen, akkor hogyan?
Szeretnénk a segítségét kérni az alábbi kérdőív kitöltésében. Reményeink szerint ez a kutatás hozzájárulhat ahhoz, hogy hazánkban is egyre (el)ismertebbé válhasson a segítőkutyák munkája, a különféle élethelyzetekben (pl. járványban) is.
A felmérés célszemélyei a segítőkutyák (pl. vakvezető, mozgássérült-segítő, hallássérült-segítő, rohamjelző, személyi segítő kutyák) gazdái, illetve kiskorú gyermekek esetén a segítőkutyát alkalmazó gyermek szülője/gyámja. A kérdőív kitöltése kb. 10-12 percet vesz igénybe, ami alatt bármikor lehetősége van megszakítani a válaszadást, elállni a kitöltéstől, amely teljesen önkéntes és anonim. Esetleges publikálás esetén is csak összevontan, csoportosan mutatjuk be válaszokat (pl. „A megkérdezettek 85 %-a vélekedett úgy, hogy…”), hogy azokból se derüljön ki a kitöltők kiléte. Az eredmények elemzésébe bevonjuk az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szakdolgozó hallgatóját, akinek a témavezetője a kérdőív egyik szerkesztője. A válaszokat csak a munkánkhoz használjuk fel, nem adjuk ki másnak.
A kérdőívet igyekszünk minél több fórumon terjeszteni és így eljuttatni az érintettekhez, ezért az a kérésünk, hogy minden Gazda/Szülő/Gyám csak egyszer töltse ki azt.
Amennyiben az online felület nem válna be Önnek és szükségét érzi, örömmel elküldjük a kérdőívet más formátumban (pl. papíralapon, Word-dokumentumban) is. Ha kérdése merülne fel vagy szeretne tájékoztatást kapni a felmérés eredményeivel kapcsolatban, szívesen válaszolunk a kerdoiv@segitokutya.net email címen keresztül.
Segítségét előre is köszönjük!
Dr. Loványi Eszter (gyógypedagógus-szociológus, hallássérült-segítő kutya gazdája)
Mányik Richárd (habilitációs kutyakiképző, mozgássérült-segítő kutya gazdája)

A kérdőív ezen a linken tölthető ki: https://forms.gle/1WyRMzTHxAKdtR6s7