NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Segíts, hogy segíthessünk!

Era 2 éves volt, amikor egy tragikus autóbalesetben sérült és kerekes székbe került. Ennek már sok éve és azóta új értelmet és célokat szerzett, melyben az utóbbi 8 évben hűséges társa volt Joya, a mozgássérült-segítő kutya. Joya eddig odaadóan segítette gazdáját, most viszont ő szorul segítségre.

Egyesületünk mindent megtesz, hogy ezt a különleges kutya-gazda párost támogassa, ezért most hozzád fordulunk segítségért. Joya, amennyiben nem műtik meg hamarosan, lebénul jobb hátsó lábára. Egy súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, a gerincvelő ortopédiai megbetegedését (Cauda Equina Compressio). A vizsgálatok, a műtét és az utókezelések várható költsége 350.000 Ft. Célunk az, hogy ezt az összeget Joya számára összegyűjtsük, hiszen Era és Joya rengeteg áldozatos önkéntes munkával segített már másokat is. Era és Joya terápiás vizsgát is tettek, hogy hivatalosan is tarthassanak érzékenyítő/szemléletformáló foglalkozásokat óvodásoknak, iskolásoknak. Sokszor megfordultak különböző rehabilitációs intézetekben friss gerincvelő sérülteknél, valamint  kémiai szerhasználati zavarral küzdő fiataloknál. Mindenhol sok mosolyt és új reményt hagytak maguk mögött.

„Amióta kutyám van sokkal nyitottabb lettem, nagyon szorongtam, ha idegenekkel kellett kapcsolatba kerülnöm, beszélgetnem. Joya, amellett, hogy rengeteg mindenben tud segíteni, hogy könnyebb legyen az életem (ajtót nyit, villanyt kapcsol, tárgyakat behoz) a szorongásoldásban jelentette nekem a legnagyobb segítséget. Vele új életet kezdhettem és együtt másoknak is segíthettünk.”

Segítsük együtt Joyát, hogy Era mellett folytathassa munkáját!

Ha szeretnéd támogatni Joya kutyánk felépülését, az alábbi bankszámlaszámra várjuk az adományokat:

NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület
Számlaszám: 14100608-18151749-01000001   Közlemény: Joya
Sberbank Magyarország Zrt. – IBAN HU43 1410 0608 1815 1749 0100 0001
SWIFT-kód: MAVOHUHB

 

Ebben a korábban forgatott kisfilmben Erát és Joyát láthatjátok, ismerjétek meg őket!