NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Segíts, hogy segíthessünk!

Munkánk során sokféle sorssal és küzdelmes életúttal találkozunk,
olyan hétköznapi hősökkel, akikért megéri dolgozni, közös céljainkat megvalósítani. Azonban talán soha annyira nem rendültünk még meg, mint most. Az elmúlt napokban nagyon nehéz lett a szívunk és osztozunk gyászában Rudi, autista segítő kutyánk családjával. Rudi már 2 éve a kis Kálmánnak, egy autizmusban érintett 9 éves kisfiúnak a segítőkutyája. Kálmán hű barátjával és segítőjével elválaszthatatlanok. A vizsgára való felkészülés során a kiképzőink az édesanya aktív közreműködésével közösen dolgoztak azon, hogy Rudi kutyánk minden szempontból felkészüljön a rá váró feladatokra. Nehéz időszak volt, mert felkészülés közben az édesanyánál, Timinél rákot diagnosztizáltak. Miközben mi rendületlenül dolgoztunk, Timi is küzdött, győzött, és gyógyultan tért vissza Egyesületünkhöz, és folytathattuk a munkát. Sikeres vizsgát tettek és megkezdhették a közös életüket most már a hivatásos segítőkutyájukkal.
A küzdelmek sajnos azonban nem értek végett. 1 hónappal ezelőtt Rudi fájdalmat jelzett a gerincénél, és számos vizsgálat után a gerincvelő ortopédiai megbetegedését (Cauda Equina Compressio) állapítottak meg. Rudira hosszú és költséges orvosi kezelések várnak a jövőben, hogy folytathassa munkáját a kis Kálmán mellett.

Két nappal ezelőtt azonban szörnyű csapás érte a családot, Kálmánka édesapja tragikus hirtelenséggel elhunyt, magára hagyva édesanyát 2 kisgyermekével. A család nagyon nehéz helyzetbe került.

Azon a fájdalmon nem tudunk enyhíteni, amin most az apa és férj nélkül maradt édesanya a gyerekeivel keresztülmennek. Rudi kutya kezelési és ellátási költségeit azonban szeretnénk fedezni.

Ha Te is szeretnéd támogatni Rudi kutyánk felépülését, az alábbi bankszámlaszámra várjuk az adományokat:

NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület
bankszámlaszám: 14100000-18151749-04000000, közlemény: Rudi
Sberbank Magyarország Zrt.
IBAN HU85
SWIFT-kód: MAVOHUHB