NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Siker: a BKK új üzletszabályzata segítőkutya barát

Sikerként értékeljük, hogy a BKK új üzletszabályzatában a segítőkutyákkal kapcsolatos hiányosságok orvosolásra kerültek, sőt a szükségesnél kicsit több változtatás is történt.

Most már egyértelmű, hogy segítőkutyára az utazás alatt NEM kell szájkosár, valamint, hogy az utaztatásuk DÍJTALAN. A segítőkutyákra a járművek peronjára, illetve az egy járművön (kocsinként) szállítható kutyák számára vonatkozó korlátozást nem kell alkalmazni.

A szabályozásban a segítőkutya típusok között nevesítették a terápiás kutyákat is, így most már őket is ugyanazok a jogok illetik meg az utazás során, mint a többi segítőkutyát! Sajnos azonban, érthetetlen oknál fogva, kikerült a mozgássérülteket-segítő kutya nevesítése a szabályzatból, ami viszont a módosítás előtt benne volt!

A BKK üzletszabályzat módosításakor jogszabályi tájékoztatást nyújtottunk a közlekedési vállalat felé. Az újonnan hatályba lépett üzletszabályzatban rejlő hibát jelezzük, és módosítását kérjük a segítőkutyával való közlekedés elősegítése érdekében.