NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Kuku és barátai a látássérültekért

Segíts, hogy Kuku történetét a látássérültek is megismerhessék!

Szeretnénk, ha a vakok és a gyengénlátók is ingyenesen meghallgathatnák a Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című mesekönyvet. Ezzel a könyvvel a látássérült gyermekek és szüleik is átélhetik az állatok és a mese jótékony hatását. A céljaink megvalósítása érdekében adománygyűjtő felületet hoztunk létre, ahol támogathatod a munkánkat.

A nagy sikernek örvendő, színes rajzokkal teli mesekönyv bemutatja a vakvezető-, hallás-, mozgássérült és autista segítő és terápiás kutyák világát, illetve fogyatékossággal élő gazdáik mindennapjait – Kuku, a hangjelző kutya szemszögéből.

A Kuku és barátai hangoskönyv ötletét az adta, hogy a közelmúltban több gyengénlátó illetve vak személy, és velük foglalkozó szervezet keresett meg minket, hogy szívesen megismernék a mesekönyvet.

A képek leírása és a szövegek felolvasása látássérülteknek, vagy hallássérülteknek a filmek feliratozása ugyanolyan nagy segítség az önálló boldoguláshoz, mint a mozgássérült sorstársainknak a fizikai akadálymentesítés (pl. rámpa).

A tervezett hangoskönyvben nem csupán a mese szövege hallgatható, Jobbágy Bernadett narrátor azt is elmeséli, hogy mi látható a képeken. Simon Tibor grafikus színes rajzai Detti hangján kelnek életre.

A Kuku és barátai mesekönyv elkészítését a szerző személyes tapasztalatai motiválták. Loványi Eszter hallássérülten született. Mindennapjait kilenc éve egy hangjelző kutya, Kuku könnyíti meg. Szabadidejében önkéntesként dolgozik a NEO Magyar Segítőkutya Egyesületnél.

A mesekönyv többi karakterét is valóságos kutya-gazda párosok ihlették, és a munkában is látássérültek, Gál Enikő és Mészáros Gabriella segítenek nekünk a véleményük megosztásával. Szemit, Gabi kutyáját – Kukuhoz hasonlóan – az Egyesületünk képezte ki. Szemi segíti a kerekesszékkel közlekedő mozgás- és látássérült gazdája mindennapjait. Gál Enikő története is különleges, ő is szerepel Bors nevű vakvezető kutyájával a könyvben.

A nyomtatott könyv már nagyon népszerű, ezért szeretnénk a látássérültek számára is elérhetővé tenni. Segíts Te is, hogy a látássérült gyermekek és felnőttek is átélhessék a mese örömét! Ezen a linken egy perc alatt megteheted! Köszönjük!