NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

4 sikeres vizsga, 4 elismerés

20150512_Vizsga_2
Minden egyes segítőkutya vizsga külön büszkeség és öröm számunkra!

Gratulációt érdemel mindkét gyermek mellett dolgozó személyi segítő kutyánk: Risza, aki három éves kisgazdájának, Domosnak lett hivatalosan is segítője és Archie, aki most vizsga után kezdi el az igazi személyre szabott tanulmányokat Panni  mellett.

Elismerésem Vitónak -aki Ildikóval már a 4. HS csapattagunk-  a hallássérült-segítő minősítés megszerzéséhez! A gazdával való közös munkánkat Loványi Eszter koordinálta szakszerűen és nagy türelemmel. Köszönet érte! 🙂

De Gabi  és Szemi vizsgája picit  különlegesebb a többi különleges teljesítmény között!

Különleges, mert a NEO megalakulásának egyik epizódja volt ez a projekt.  A régi terv , miszerint egyidejűleg mozgás és látássérültnek képezzünk segítőkutyát  most vált valóra. Nem egészen az eltervezettek szerint, hosszú és rögös út vezetett idáig, de Gabi kitartásának köszönhetően egy álom valósult meg!  A történet meseszerű: az egyik főszereplő egy lány, aki kerekesszékes és látássérült, mindezek mellett táncol!  A másik főszereplő egy kóbor kutya. Keresztezik egymás útját és elindul a nagy kaland! A segítőkutya vizsga egy fontos állomás útjuk során! Szemi is ismerheti a forgatókönyvet, mert helyeként már túlzásnak ható igyekezettel bizonyította a vizsgafeladatokat. Pl. a várakozásoknál gyorsan szunyókálásba fogott, számára a legnagyobb kihívást jelentő élelem megtagadásos részt is példásan abszolválta!

Akik nélkül nem válhatott volna valóra ez az álom:

Külön pacsi  Orbán Dorkának (aki idő közben szintén csapatunk tagja lett!), akinek szakmai irányítása mellett profi csapattá vált Gabi és Szemi.  A vakvezető munka képzéséért a MVGYOSZ-Vakvezetőkutya-kiképző Iskolát illeti az elismerés.  Köszönet illeti a REX Kutyaotthon Alapítvány segítségét  és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatását. Utoljára, de nem utolsó sorban a NEO csapat önkénteseinek tartozom köszönettel, akik mindehhez a történethez asszisztáltak és segítettek!

Gabi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy csapatunk tagjai vagytok, Ti ketten együtt Szemivel!  Pozitív hozzáállásoddal és kitartásoddal bárkinek jó példát jelenthetsz Gabi.

Sok sikert Neked és Szeminek a további közös munkátokhoz és nagy elismerés ehhez a teljesítményhez!

Mányik Richárd
NEO Magyar Segítőkutya Egyesület
segítőkutya kiképző, elnök