NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Cooper-műtét

2011.10.20.

Infúzió. Enni nem hajlandó, viszont innivalójába kevert egy kis konzerv tápot így elfogyaszt. Bágyadt, reggel és este egy-egy adag hányás, egész napos nagy szomjúság.


2011.10.21.

Infúzió, gyomor masszázs, nagy szomjúság, étvágytalanság… Változó kedélyállapot. Az infúzió gyors lecsöpögése után halk morgás a kezelő orvosra, megbeszéltük ilyen hang tulajdonképpen nem s szerepelhet szótárába. Idáig zokszó nélkül tűrte a beavatkozásokat. Otthon Cimbi társát is figyelmezteti egy hasonló morgással a privát szférájának védelmében (ezt nem tiltottam le). Láthatólag morózusabb lett Cooperkém. Kis fegyelmezési akciók szabályos kivitelezésével (lábnál követés,küszöb tréning…) terelgetem vissza az elvárt kontrollra. Nyűgösködni mindenkinek jogában áll, de csak keretek között.

Szent sz@r!

Délelőtt infúzió, gyógyszeres kezelés. Étvágy megjött, de csak óvatosan ehet ihat (kis vízadagok, rizs-kis hússal összefőzve)

Idétlen helyzeteket tud produkál az élet. Eddig sosem örültem kutyám produktumának, de délutánra megtört a jég, diszkrét félrevonulással és nagy erőlködéssel kipasszírozott valamit magából Cooper. A bélműködése elindult! Örvendeztünk egy sort ezen. Estére még egy kis kupac, de a változatosság kedvéért az erölködéstől a seb két helyen megnyílt. Savó szerű vér csöpögés… Estére rákerült a fejgallér. (amit utál és ezt nem felejti el egyértelműen jelezni).

2. műtét

Plasztikai műtét. A seb szétnyílt, tegnap estére már két gloffolt nyers húscafatként mutatkozott. Napok óta nagy mennyiségű váladék képződik és csurog ki a sebből. Tisztítás, kötözés, takarítás a napi rutin. Ma mindezt műtéttel korrigálva. Cooper jó kedvű és ez a beavatkozás egyáltalán nem viselte meg.

 

Állapotjelentés

Tiszta seb, vidám kutya. Röviden ennyi. Rizs (kis hús, répa) diéta mellett most már megfelelő konzerv tápot is kap enni. A kajába kevert kis adag száraztáp után hasmenés…így ezt még mellőzzük. Láthatólag energia túltengés kezd kialakulni nála, kis engedelmes feladatokat végzünk. Zsák hiányába nagyon rákapott a labdára, eddig ezt inkább feladatnak vette, most viszont irtó lelkes érte.