NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Gofree, a glutén-jelző segítőkutya

GOFREE, A GLUTÉN-JELZŐ SEGÍTŐKUTYA

Légy részese egy egészen különleges segítőkutya kiképzésének!

Gofree, a NEO Segítőkutya Egyesület egyik legifjabb tanulója az első gluténjelző segítőkutya lesz Magyarországon.

Gofree (ejtsd Gofri) a képzés befejezésével egy 10 éves cöliákiás kislány, Emma mellett kezdi majd meg munkáját. A cöliákia egy egész életen át tartó betegség, mely 100 emberből 1-et érint. A betegség azzal jár, hogy a szervezet az egyes gabonákban megtalálható glutén egészen kis mennyiségére is heves immunválasszal reagál, ami tönkreteszi a beteg szervezetét. Az egyetlen hatékony gyógymód a teljesen gluténmentes táplálkozás, ami borzasztó nehéz: a glutén szinte mindenhol jelen van, ahol élelmiszerrel foglalkoznak, akár egészséges ember számára észre sem vehető szennyezőanyagként is.

A kutyák bámulatos szaglószervükkel a képzést követően képesek a glutént azonosítani. Emma segítőkutyája, Gofree minden ételről el fogja tudni dönteni, hogy tartalmaz-e nyomokban glutént, vagy nem, és ezáltal biztonságos-e kis gazdája számára.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, most Rád van szükség!
Gluténjelző segítőkutyák jelenleg csak Amerikában dolgoznak, a képzési módszert nekünk is meg kell tanulni, ami nagyon sok idő, energia, és bizony sok pénz is. A külföldi mesterkiképzőnk díjára és a rendszeres kiképzési alkalmak anyagi fedezetére kérünk segítséget. A teljes képzés körülbelül 8 – 10 hónapot vesz igénybe, és havonta megközelítően 400 EUR (kb. 130.000 Ft) a költsége.

Segíts Te is, hogy Gofree megkezdhesse hivatását!

Bankszámlaszámunk:
Számlaszám: 14100608-18151749-01000001

Az átutalás közleményébe, kérjük, mindenképp tüntesd fel: GOFREE

 

Kapcsolat:
Sziklai Bengyel Nóra
programok@segitokutya.net
06 20 999 37 28

Támogatók: