NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Schweitzer Bernadett

egyesületi tag
önkéntes
ÖNKÉNTES KOORDINÁTOR
TERÁPIÁS KUTYA FELVEZETŐ

Schweitzer Betti vagyok, 1986-ban születtem, gyerekkorom óta kötődöm a kutyákhoz. Első kutyánk, Alex, egy magyar vizsla volt, sajnos mivel lakásban laktunk és senki nem értett a neveléséhez hamar be kellett látnunk, hogy nem jó neki, így egy kertes házba került tőlünk. Sokáig sírtam utána, de 16 évesen nagyival összeszövetkezve magunkhoz vettük Bonit, arany színű angol cocker spánielt. 14 szép évet élt velünk, sokat tanultunk egymástól, 3 éve köszöntünk el tőle. Én választottam ki, én búcsúztattam el.

Időközben egy udvarlómtól 23 évesen kaptam ajándékba egy kicsi yorkshire terriert, Ő Kyra, az örök szerelmem. Rengeteget tanultam tőle is, legfőképp türelmet, felelősséget, rendszert.

2015-ben egy gyepmesteri telepről csatlakozott hozzánk Abu, a terrier keverék, sajnos sok traumával. Ő motivált abban, hogy belevessem magam kutyakiképzés világában, így elkezdtük az engedelmes képzést, ahol megtanultam megismerni és kezelni a problémás kutyámat. Mellette 2016 nyarán elvégeztem a Habilitációs kutyakiképzői OKJ képzést szintén Abu kutyám segédletével. Fantasztikus fejlődésen ment át, vele együtt én is, habár a temperamentuma miatt vizsgára nem mehettünk együtt. 

Nagyon megtetszett ez a világ és ajánlás útján felkerestem a NEO Segítőkutya Közhasznú Egyesületet.  2016 augusztusa óta önkéntesként segítem az egyesület munkáját, ez idő alatt rengeteget tanultam a kutyákról, kutya-ember kapcsolatról, és különböző segítő és jelző-, valamint terápiás kutyák képzéséről. Segítek ahol szükséges, és 2020 év elejétől önkéntes koordinátorként is tevékenykedem.  Első 3 évben kutya nélkül vettem részt az egyesület életében, legújabb kihívásként nevelőszülői szerepet vállaltam, és így bővült az otthoni duo, és csatlakozott hozzánk Lilo (Little Stars from Neverland Kennel), a fawn törpe uszkár 2019 augusztusában. Ez a világ lett a hivatásom, tele van kihívásokkal, sok-sok nevetéssel és sikerélménnyel, ami lelkessé és boldoggá tesz 🙂