NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Hírek

HÍREK

WORKSHOP – VIDEÓ

WORKSHOP Maja Golob vezetésével
2019. november 02-03.

Egy workshop:
A szakmai fejlődésért.
Elméleti és gyakorlati továbbképzés a glutén-jelző, vércukorszint-jelző, epilepszia rohamjelző, valamint az autista és a poszttraumás stressz (PTSD) szindróma segítő kutyák kiképzéséről és munkájáról.
Tanulás, Maja Golob szlovén segítőkutya kiképző szakember vezetésével!

A képzés az FSZK FOF2019/136 pályázatával, az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg.

NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

www.segitokutya.net

#segítőkutyákvilága

 

SEGÍTŐKUTYÁS TOVÁBBKÉPZÉS -workshop

A hétvégén (2019.11.02-03.) kétnapos elméleti és gyakorlati segítőkutyás továbbképzésünk valósult meg! Maja Golob szlovén segítőkutya kiképzőtől tanultunk a képzési módszeréről. Meghallgattuk előadását a glutén-jelző, vércukorszint-jelző, epilepszia rohamjelző, valamint az autista és a posztraumás stressz (PTSD) szindróma segítő kutyák kiképzéséről és munkájáról.

Köszönjük Maja Golobnak, hogy az itthoni segítőkutyás szervezetek számára továbbképzést tartott, többek között olyan segítőkutya típusokról is, melyek hazánkban még jelenleg nem, vagy csak kevésbé ismertek

A képzés az FSZK FOF2019/136 pályázatával, az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft támogatásával valósult meg.

Média megjelenés: Növekedés.hu

2019.09.13. novekedes.hu

Elkezdte munkáját az első vércukorszint jelző kutya
A csaknem kétéves kiképzési folyamat során a vörös színű uszkárt arra trenírozták, hogy ne csak az esetleges rohamot jelezze, de képes legyen akár előre kiszimatolni az alacsony vércukorszint közeledtét. És ez egy cukorbeteg gyerek esetében életmentő figyelmeztetés.

A cikk itt érhető el.

 

Attitűd formáló előadás: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon

Ma egyetemen jártunk! Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon meghirdetett, a “Szemléletformáló eljárások módszertana” című kurzus hallgatóinak mutattuk be az attitűdformáló programunkat. A kurzus végén a hallgatók meghatàrozott szempontok alapján elemezhetik a sajàtélményű foglalkozást, így kíváncsian várjuk a visszajelzéseket.  Köszönjük a meghívást!

 

Média megjelenés: M2 Petőfi TV

M2 Petőfi TV Közzététel: 2019. júl. 18.
Gofree, az első magyar gluténjelző segítőkutya kiszagolja, ha glutén van az ételben, és jelez. Maga is gluténmentesen étkezik – és segítsége életmentő is lehet a gluténérzékenyek számára. Mennyire nehéz megtanítani egy kutyát a glutén felismerésére? És mennyire megbízhatóak a jelzései? A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület által kiképzett kutya egy tízéves cöliákiás kislány életét könnyíti meg. Látogasd meg Gofree-t Kovács Dórival!