Franyó Borbála

Könyvtárosként dolgozom, a NEO-ban 2011 óta önkénteskedem, például jelnyelvi tolmácsként. Nagyothalló vagyok, sok olyan hangot, zajt nem hallok meg, amely egyébként természetes része az egészséges emberek életének. Szerintem segítőkutyával az élet teljesebb és nyugodtabb…

Korábban is voltak kutyáim, de egy családi kutya egészen másfajta elfoglaltságot és szemléletet jelent, mint egy hivatásos segítőkutya kiképzésében a kezdetektől részt venni és együtt folyamatosan tréningezni az ismereteket, újfajta életmódra átállni. A korábbi kutyás tapasztalatom nagyban megkönnyítette a döntést, hiszen nem kellett teljesen nulláról kezdeni a tanulást. Ezek az alapok adtak bátorságot, hogy újra kutyát vállaljak. A másik döntő ok egy különös tapasztalat volt, ami éppen egybeesett a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület újító törekvésével. Az egyetemi szálláson tűz ütött ki, és bár az ismerősök időben szóltak, mégis elgondolkodtató volt az eset, ha egyedül lettem volna, akkor hallókészülék nélkül hogyan ébredtem volna fel a zajokra a veszélyhelyzetben? És itt jött a megoldás Borzas megszületésével és kiképzésével!

BoriBorzasBorzas labradoodle fajtájú kutya, elsősorban otthoni környezetben nyújt nagyon hasznos segítséget. Pontosan megmutatja, hogy az asztali telefon csörög-e vagy az ajtónál csöngetett valaki, netán az ébresztő szólalt meg. Társaságban képes az engem nevemen szólító személyt megmutatni. Fontos feladata, hogy a véletlenül elejtett és az irányhallás hiánya miatt elveszíthető tárgyat visszahozza hozzám. Rátermettségét különféle bemutató és érzékenyítő foglalkozások alkalmával is bizonyítja, mellyel a társadalmi szemléletformálásban is részt veszünk Mint minden kutya, Borzas is szeret játszani, kedveli a kihívást jelentő agility feladatokat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free Web Space | Thanks to Best CD Rates, Boat Insurance and software download
www.scriptsell.net